První den, shánění bydlení

15.09.2011 16:47

                Dopoledne jsem zjišťovala, jestli je někde levnější hostel. Přesunula jsem se přes ulici, vytáhla kufr úzkými schody do druhého patra a šla jsem hledat „něco“. Chodila jsem po Sorii, že najdu buď informace, nebo školu, nebo obchoďák, nebo aspoň internet, protože to s ním bylo v tom druhém hostelu trochu složité. Koupila jsem pár rajčat, broskví a zubní pastu a došla do části, kde by měla být škola. Nic jsem ale neviděla, jen typicky na kopci byla střední škola a Mercadona (obchoďák). Zeptala jsem se prostě jednoho na ulici. A pak mě začala Sorie zase mile překvapovat. Byl to učitel ze střední školy, šel se mnou do mojí školy. Tam jsme našli oddělení pro zahraniční studenty, abych věděla, co mám vůbec dělat (zatím nic). Prošli jsme inzeráty na bydlení a začala jsem obvolávat. Všechno bylo už pronajaté. José prý shání byty ve Španělsku už asi 8 let, takže ví, jaké to je a jak na to. Hodil si domů tašku, seznámil mě se spolubydlícími a zjistil, že v bytě pod ním je volný pokoj. Takže jsme se tam šli podívat. Bylo to za směšnou cenu, myslela jsem, že jsem špatně rozuměla. Nebylo ale jisté, jestli už to nemá zamluvené někdo jiný, takže jsme hledali dál.

                Viděli jsme ještě dva byty, všechny blízko (tudíž blízko školy). Jeden pán přesně odpovídal tomu, co se dá najít na internetu – nic moc cena, + poplatky, internet je nutné zařídit si sama, shánějí někoho na celý rok. Pak byt studentek, krásné a velké pokoje, poměrně levné. Holky, které nám byt ukazovaly, tam ale nebudou. Takže bůhví kdo by tam bydlel a smlouva je nutná také (u toho bývá problém, že právě chtějí, aby to bylo na celý rok). Vrátili jsme se do prvního bytu, už tam byl pronajímatel Henri, prý stačí, když řeknu, že to beru, a nějak to půjde (čekal na něčí odpověď do neděle).

                Takže výsledek je takový, že budu v tom bytě pod Josém. Bude to s rodinou (Henri, manželka a dítě) a jedním spolubydlícím – myslím, že bratrem Henriho. Zítra se tam stěhuji a hned večer máme sraz s naší mentorou (studentka z mé fakulty, která má na starosti několik zahraničních studentů, u nás „buddy“).